Oameni extraordinari

Există o perioadă în viața asta când încă te trezești din buimăceala viselor copilăriei, când realitatea omoară ca un cancer idealismul studenției și viața începe să se rezume din ce în ce mai mult la banalități ca măritat, (rată la) casă, ajuns manager, excursie grecia, trimis copil la școală, ieșit la pensie, murit. Când aceste 7 elemente adunate creează un complet al vieții, înseamnă că mediocritatea a învins și realitatea ipohondră înăbușă din ce în ce mai mult speranța unei lumi care se schimbă în bine, speranța unei amprente a raiului.

Oamenii extraordinari nu sunt oamenii care îndeplinesc cu brio acest complet, ci sunt oamenii ai căror complet n-are un final individualist. Oamenii extraordinari sunt aceia care se luptă pentru bine, cei care nu trec nepăsători pe lângă nenea Marin care cântă la muzicuță la metroul din Crângași, oamenii care cumpără nu una, ci 3 limonade de la Iulian, cei care înlocuiesc 2 pachete de țigări cu 20 de lei în balanța binelui din mâna unui nevoiaș.

Oamenii extraordinari nu sunt oamenii care fac ce li se cere, ci sunt oamenii care fac întotdeauna cu un strop mai mult. Oamenii extraordinari sunt oameni anticipativi, oameni care și-au făcut pasiune din a face lucrurile cum trebuie, oameni pentru care cuvântul ”acceptabil” nu există în vocabular.

Oamenii extraordinari sunt oameni modești. Modești, nu umili. Oamenii extraordinari au o modestie regală, o modestie prin care, deși sunt conștienți de ceea ce pot face, nu-și arată superioritatea, nu joacă farse ale manipulării și nu corup pe cei slabi nici măcar pentru a face bine. Oamenii extraordinari au o modestie empatică, o discreție care-i face greu de descoperit, însă o strălucire care o dată descoperită se împrăștie rapid asupra celor din jur creând impresia unei lumi extraordinare, a unui bine comun și a unui complet îndeplinit.

Oamenii extraordinari există și nu-s puțini; și dacă încă nu se văd, atunci completul de 7 elemente în care e blocată de multe ori privirea, trebuie extins și îmbunătățit. Pentru că oamenii sunt extraordinari, doar că trebuie să descopere și ei asta.

Doamne-ajută!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: