Cozonacii

Complet lipsit de inspiraţie, nu vreau să risc s-o dau în bară lungindu-mă prea mult la vorbe. Până la urmă nu-s critic de film, ci unul din mullţii oameni care se mai uită şi concluzia nu-i mai lungă decât: mi-a placut – sau – nu mi-a plăcut.  Descopăr de ceva vreme tot felul de producţii româneşti interesante – gen scurt metrajele de la Sectorul 7 şi Ilarion sau desenele cu Robotzi. Acum ceva timp am adăugat pe lista asta si Cozonacii, un fel de serial realizat de un prieten de-al meu din patria mama. Mi-a plăcut şi vă spun şi vouă.

Dospiți din aluatul derutatului de mall, pentru care realitatea concretă este des echivalentă celei virtuale, COZONACII sunt obținuți din cea mai fină făină a tranziției de la Hi5 la Facebook, pe care a produs-o grâul cultivat pe vremea când înghețata se făcea în cada unei garsoniere și sucul se cumpăra de la Tec.
COZONACII este un serial ale cărui episoade apar neregulat și conțin transfigurarea în imagini a unor bancuri seci și scurtcircuite ale imaginației cetățeanului din spatele acestui proiect. Un episod are o durată de puțin peste cinci minute și este o înșiruire de scene de inacțiune și stagnare de un suspans maladiv, balanțate de părți violente care întrec orice ispravă a nemuritorului Chuck Norris. Pentru ca rețeta să fie completă avem și iubire pură de tip virginal, manifestată prin declarații de dragoste care umezesc ochii celor suferinzi de conjunctivită acută.
După ce a emoționat prin munca sa zeci de cupluri de însurăței care s-au privit dansând Pinguinul și Brașoveanca, tânărul regizor s-a hotărât să se dedice artei și a implicat în acest demers câțiva tineri actori amatori de la care a obținut suficient pentru ca acest serial să se bucure de un succes mai mare decât au filmele dentare.
COZONACII nu este un film pentru cocalari, campioane, printzese, shefutzi, dansatori pe mese la serile lăutărești și june cu IQ de găină gletuite pe meclă cu CM 11 de la Ceresit pentru seara latino. Dacă spunem despre COZONACII că este cea mai profundă și consistentă manifestare culturală a generației hamburgăr sucevene nu greșim deloc.

www.youtube.com/cozonacii – canal oficial
www.ovidiugramesc.blogspot.com – blog cu aberatii ale regizorului

Cameraman/VFX Artist
Ovidiu Gramesc
EtnoBotanic Media


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: