Uman

Îmi spunea cineva zilele trecute că până la un moment am fost unul din „scriitorii” ei favoriţi.  Începuse să-mi urmărească articolele, iar într-o zi s-a gândit să citească ceva şi din urmă.  Atunci a apărut o problema.  Foarte multe din articolele vechi sunt scrise într-o manieră destul de agresivă, mai greu de digerat pentru oamenii cu un simţ estetic literar mai conturat. De când a dat peste câteva articole de genul ăla, a renunţat să mai citească ce scriu.

Pe bune că înţeleg.  Acum un an îmi era foarte uşor să vorbesc despre porcii şi idioţii de bărbaţi şi bineinţeles de lipsa de logică a comportamentului feminin (asta ca să fiu blând), iar acum apar cu rânduri de genul – de ce-s frumoase fetele frumoase? sau viaţa într-un pas simplu.  Nu ştiu dacă s-o numesc evoluţie a limbajului sau un caz fericit de inconsecvenţă.  Ştiu că am fost arogant, rău, impertinent, orgolios, încăpăţânat, ingâmfat, m-am crezut mai deştept decât sunt în realitate, iar aici pe blog s-a văzut doar o urmă a atitudinii mele din real life.  Mi-ar plăcea să pot spune că e gata, că m-am corectat, ce-a fost a fost, acum m-am schimbat…, însă, chiar dacă m-am străduit mai mult decât înainte,  încă sunt arogant, încă sunt impertinent şi rău, încă mă cred prea deştept, iar faptul că recunosc lucrurile astea nu ma absolvă de vină, ci dimpotrivă mă incriminează şi mai mult pentru că încă nu le-am rezolvat.

Şi iar ajung la meditaţia lui Tolstoi văzându-mă neputincios, prins într-o luptă care pare să nu se mai termine. Umanitatea mă absolvă, însă nu spre umanitate vreau să tind.


6 responses to “Uman

  • Zina

    Lupta nici nu se va sfârşi, decât odata cu viaţa, căci e însăsi esenţa vieţii.

  • vali suhan

    suntem la ceva talk show cu confesiuni? like surprize, surprize… as putea sa fiu dragut si sa spun ca nu e adevarat, ca exagerezi, ca tu de fapt nu esti asa, ceea ce vor in general oamenii sa auda. dar stii ceva? esti exact asa cum zici…:))) si nu e neaparat rau. depinde cum privesti lucrurile.
    concluzia(care n-are legatura cu ce am zis pana aici): everybody’s fine.

  • cegasi

    Te-ai gandit ca poate de aici iti vine farmecul? Si sa nu ma iei cu chestii gen -ca astea nu-s calitati de bun crestin, s.a.m.d, si alte clisee pe aceasi tema….;)

  • Corneliu

    Da’ eu te-am iubit (citit) asa cum esti.. nu inseamna ca n-am remarcat ca tinzi mai degraba sa fii critic (o aplecare de a observa mai usor probleme decat solutii sau aprecieri). Si a fost si vina mea (si poate si a celorlalti cititori) ca nu ti-am dat peste nas sa te trezesc(-im) la a reflecta si spre alte modalitati de abordare a subiectelor pe care ti le alegi (ca macar asta sa fie dreptul tau :P)

    Dar cred ca apreciem cu totii onestitatea ta../:(

  • Niros

    Da, si eu inca mai citesc ce scri pe blogul tau, cu toate ca am aflat ca esti sectant. ( sti ca mie nu-mi plac sectantii ). Dar am omis acest „inconvenient”, fiindca nu tot „mărul este stricat”. Esenţa pare a fi interesanta.

    Heehee, ca sa vezi, si eu o persoană rea si m-am obisnuit cu ideea asta !

  • Acna

    Poate sunt eu mai atipica, dar imi placea mai mult cum scriai inainte…:-s
    Putina agresivitate, putin inabordabil asa… Pe mine ma captiveaza lucrurile pe care nu pot sa le am sau despre care nu pot sti tot ce-mi doresc (ca sa fiu mai explicita… cateodata mor de curiozitate sa aflu de unde a pornit vreun articol de-al tau si ma uit pe twitter, pe facebook si nimic:) )
    Daca primesc totul deodata… sau mai mult decat mi-as dori… ma plictisesc …
    Anyway inca imi place ce mai scrii… 🙂
    Good luck!

Lasă un comentariu