Imagini

Ieri seară coborau din 41 un copilaş la vreo 4 ani şi tatăl lui. Tatăl avea într-o mână o plasă şi în cealaltă ţigara aprinsă. În mers, nenea a scăpat ţigara din mână. Copilaşul s-a aplecat, a luat ţigara aprinsă de jos şi i-a dat-o tatălui său zâmbind. Nenea a luat-o a suflat peste ea s-o sterilizeze bănuiesc şi a băgat-o iar în gură.   Când au ajuns la semafor, dintr-un reflex probabil, copilul a întins mână tatălui sau înainte să traverseze.  Când a văzut ţigara în mână, din mers a încercat să se prindă  de haina tatălui său. N-a apucat pentru că acesta l-a repezit imediat:  „Hai.. ce faci?” A rămas cu mâna suspendată în aer, alergând lângă tatăl său, căutând o mână prea ocupată cu o ţigara aprinsă.  Nu pot pune în cuvinte scena asta. N-am sa descriu expresia copilaşului – inocenţă, confuzie, teamă, neîmplinire, încercare de adaptare, independenţă prematură, neîncredere, teamă, iarăşi teamă.. toate în doi ochi ai unui copilaş din 41.

Nu, nu acuz ţigara că nu-i vina ei. La fel de uşor ar fi putut ţine în mână o sticla de cola, sau mă rog, o lumânare aprinsă dacă vi se pare mai sfântă.  În cazul ăla, cea mai sfântă ar fi fost mâna copilaşului.

 


6 responses to “Imagini

 • dodo

  sunt unii oameni care încă nu ştiu de ce au copii… şi cum să-i crească.
  de multe ori am văzut scene de genul acesta… chiar şi în cazul unor copii mai mici. şi de fiecare dată mă gândesc că oamenii care nu au făcut un training pentru a fi părinţi, nu ar trebui să fie lăsaţi să presteze această muncă.

 • ovidiu

  in elvetia eventual..training intentsiv..

 • Rodica Andrievici

  Nu am copii,dar si eu am vazut scene similare ,ori chiar mai dure decat cea de sus. Acum in zilele astea plang pentru toti copiii,mai ales pentru cei ai asa zisilor credinciosi care se razboiesc pe Internet,care ucid frati cu vorba rea scrisa la adapostul las al calculatorului…
  Si mai plang pentru acei frati si acele surori,toti neinsemnati pe pamant,dar foarte pretiosi Domnului,plang si ma rog pentru ei sa nu se rataceasca de la curatia si credinciosia lui Cristos.

 • Bedri B

  Probabil copilul acela e una dintre multe intamplari despre a carui viitor s-a aflat prea tarziu ca sa poata fi luate masuri. Copilul nu este de vina ca nu a fost dorit, ca e privit de unul dintre parinti (tragic cand e privit de catre amandoi) ca un simplu accident, ca si cum el ar fi o rana a unei ciocniri, un handicap de care se pot vindeca abia dupa 18 ani, altii aleaga sa se vindece mult mai devreme, ca barbatul acesta. E pacat, apoi se mira de halul in care ajung copii, cand gasesc ‘afectiune’ si ceva similar cu ‘familia’ intr-un grup care spre deosebire de familie, indruma tinerii spre acte delicvente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: