Despre bani si oameni

Publicat pe

Că Mihai mănancă la prânz un T-bone la restaurant Aquarium, iar George se aşează pe marginea unei borduri şi mănâncă dintr-un borcan de zacuscă, în ochii mei nu face diferenţă tare mare. Mâncarea are gust diferit doar în momentul în care mănânci. După ce trec alea 10 minute, trece şi plăcerea aia de moment şi eşti exact ca înainte, iar cei doi ajung la acelaşi nivel.  Că Mihai merge la serviciu cu  SLK, iar George vine cu un tramvai veşnic în întârziere, în ochii mei nu face mare diferenţă. Confortul e diferit doar în momentul ăla când eşti pe drum.  După ce ajung la destinatie, sunt amândoi la fel.  Că Mihai merge în vacanţă în Tunisia şi se cazează la un hotel de cinci stele, iar George îşi permite doar un bilet la ştrand în Crângaşi, în ochii mei nu face mare diferenţă.  Apa nu e mai udă în Tunisia, iar patul în care dormi la 5 stele nu te face să visezi mai frumos decât patul din dormitorul de acasă.

Lucrurile astea nu fac diferenţă.

Când  Mihai acceptă să ne plimbăm pe jos şi e în stare să-şi lase maşina parcată în faţa blocului, atunci Mihai e cineva. Cand George primeşte dimineaţa borcanul cu zacuscă şi mulţumeşte recunoscător pentru el, în loc să comenteze că nu-i ajunge, atunci George e cineva.   Când Mihai ma invită la el acasă şi  în loc să-mi citească cartea tehnică a sistemului de supraveghere video pe care şi l-a montat recent sau a căzii cu jacuzii de 12000 de euro, se aşează să vorbească cu mine, atunci Mihai e cineva.  Când George în loc să mi se plângă că după ce a plătit ratele la bancă a mai ramas cu 50 de lei cu care trebuie să se descurce 2 săptămâni, alege să-mi amintească ce nebunii mai făceam când eram mici, atunci George e cineva.

La ce folos să ai ceva daca nu eşti în stare să fii cineva?

PS: numele sunt fictive

10 gânduri despre „Despre bani si oameni

  justDan a spus:
  Noiembrie 2, 2010 la 12:30 pm

  Frumos grait!:)

  Alin a spus:
  Noiembrie 2, 2010 la 12:57 pm

  🙂 corect!

  Filip a spus:
  Noiembrie 2, 2010 la 1:33 pm

  si oamenii astia chiar exista? sau si personajele sunt fictive? :))

   ionut andrisan a răspuns:
   Noiembrie 2, 2010 la 1:41 pm

   conteaza?

    petruburac a spus:
    Noiembrie 2, 2010 la 2:13 pm

    Pai daca exista oameni de acestia in viata ta, sunt niste oameni frumosi. Altfel un vis frumos…:)

  andrei9212 a spus:
  Noiembrie 2, 2010 la 2:29 pm

  Oamenii astia exista peste tot.

  Buna treaba Ionut.🙂

  Stefan Murgeanu a spus:
  Noiembrie 2, 2010 la 4:07 pm

  bineinteles ca acesti oameni exista, eu ii cunosc, si cunosc multi🙂

  Corneliu a spus:
  Noiembrie 2, 2010 la 4:24 pm

  Ioane,.. trec printr-o ipostaza care nu ma ajuta in focusarea pe bloguit. Stiu ca pare aiurea sa apreciez ce scriu altii cand eu de fapt nu am prea mai scris in ultimul timp (sau cum zicea profa de mate in liceu, ca „o non-valoare nu poate aprecia o valoare”), dar tu ai un dar si ma bucur te putem citi. Scrii pentru noi si nu scoti nici un profit direct din asta (cred), dar daca tie iti face bine sa te exprimi, sa stii ca si noua ne face bine sa te „şitim”.

  Multam pentru articol.

  Niros a spus:
  Noiembrie 2, 2010 la 7:25 pm

  E bine sa ai ca sa ai de unde da. E bine sa n-ai ca sa ceri…… Ups, stai asa ! Parca e mai bine sa ai decat sa nu ai !🙂 Parerea mea… Restul nu mai conteaza. Banii inseamna fericirea in proportie de 90%. Ce ai prefera: sa mergi vara in excursie la Maroc sau sa stai in apa de la strandul Ciurel cu toti „marocanii” nostrii ? Eu prefer prima varianta. Oamenii sunt egali in fata mortii indiferent de…, dar diferiti in viata. Calitatea face diferenta.

  adina a spus:
  Noiembrie 8, 2010 la 10:02 am

  frumos, frumos!🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s