Legea privind defecarea si mictiunea

1. Dispoziţii generale şi subiectele reglementării

Art. 1 Prezentul act reglementează procedura de defecare (termen popular – căcare)  şi micţiune (termen popular – pişare) şi are caracter normativ atât pentru populaţia de naţionalitate română, cât şi pentru cetăţenii străini sau apatrizii domiciliaţi pe teritoriul României.

2. Principiile fundamentale

Art. 2 Fiecare persoană de pe teritoriul ţării are dreptul constituţional la defecare şi micţiune ori de câte ori simte nevoia. Nici o autoritate a statului nu are dreptul de a lua acest drept subiecţilor nici temporar, nici permanent cu excepţia situaţiilor prevăzute de lege special în acest sens
Art. 3 Statul se obligă să asigure defecarea şi micţiunea cu amenajarea de locuri special prevăzute în acest sens. Astfel subiecţii de drept vor putea realiza defecarea şi micţiunea în următoarele locuri: toaletele ecologice din incinta parcurilor şi de pe marginea drumurilor publice; toaletele din incinta staţiilor mari de metrou; toaletele din incinta instituţiilor publice sau private (cu aprobarea administratiei institutiei respective) sau toaletele din incinta spaţiilor comerciale ( cu aprobarea managerului spatiului comercial). Orice acţiune de defecare sau de micţiune în afara spaţiilor special prevăzute în acest sens reprezintă o infracţiune şi este pedepsită conform legii.
Art. 4 Spaţiu special prevăzut pentru defecare si micţiune reprezintă interiorul vasului de toaletă. Defecarea sau micţiunea în chiuvetă, pe colacul vasului de toaleta,  în duşuri, pe pereţi, pe podea, in scurgerile de pe podea, pe calorifere, pe uşi sau pe clanţele de la uşi  pe robinete, pe pervazurile geamurilor, în săpuniere, în recipientele cu şampon sau gel de duş, în dulapuri sau în orice ce alt loc decât în vasul de toaletă reprezintă o infracţiune şi se pedepseşte conform legii. Micţiunea se poate face în excepţie şi în pişoar
Art. 5 După acţiunea de defecare este obligatorie folosirea hârtiei igienice pentru curaţarea părţii corpului folosite în acest procedeu.  Nu este permisă folosirea degetelor, hainelor sau ale oricarui obiect. Este interzisă curăţarea parţii corpului folosită în procedeul de defecare de pereţi. În cazul în care nu există hărtie igienică, este permisă folosirea ziarelor, şerveţelelor sau ale oricaror alte hârtii. Dacă nici acestea nu există, este interzisă defecarea. Încălcarea acestor prevederi reprezintă infracţiuni grave şi se pedepsesc conform legii.
Art. 6 După acţiunea de defecare şi/sau micţiune este obligatorie tragerea apei şi apoi  curăţarea vasului de toaletă şi a colacului.  Nu este permisă lasarea urmelor de fecale sau urină. Incălcarea acestei prevederi reprezintă o contravenţie şi se pedepseşte conform legii.
Art. 7 Spălarea imediată mâinilor după procesul de micţiune şi/sau defecare este mandatorie.  Nu sunt acceptate urmatoarele scuze/motive: nu curge apă la robinet; nu sunt murdar pe mâini; m-am spălat ieri pe mâini; apa de la robinet e mai murdară decât mainile mele; „mă laaaşi?”; mă spăl când ajung acasă. În cazul în care nu curge apă la robinet, nu există robinet, curge apă murdară la robinet, nu plouă afară, nu există bazin, piscină sau lac în apropiere, nu ai o sticlă de apă la tine, este obligatorie achiziţionarea unei sticle de apă plată şi folosirea acesteia pentru curăţarea măinilor.

3.  Răspunderea juridică

Art. 8 Orice abatere de la prezenta lege se pedepseşte conform legii în vigoare, neţinându-se seama de drepturile constituţionale ale infractorului
Art. 9 Orice abateri de la Art. 3, Art. 4 şi Art. 5 sunt pedepsite cu obligarea infractorului de curăţa si remedia faptele sale, plătirea unei amenzi penale între 100 – 500 de lei şi interzicerea infractorului de a mai folosi spaţii publice special folosite pentru procesele de defecare sau micţiune.
Art. 10 Orice abateri de la Art. 6 reprezintă contravenţii şi se pedepsesc conform legii, ţinându-se seama de Art.8, infractorul fiind bătut in vederea corecţiei acestuia.
Art. 11 Orice abateri de la Art. 7 nu se pedepsesc de către instanţele competente, însă încălcarea prevederilor arată nesimţire, caracter de om jegos, lipsă de respect faţă de sine şi faţă de ceilalţi şi lipsa educaţiei. Nu este nevoie de pedeapsă din partea instanţelor statului deoarece aceştia vor fi pedepsiţi de cetăţeni prin marginalizare şi excludere din grupurile de prieteni.

4. Dispoziţii finale

Art. 12 Prezenta lege va fi publicată pe blogul https://ionutandrisan.wordpress.com şi va intra în vigoare de la data publicării acesteia.

+++

Bună ar fi o lege ca asta!


9 responses to “Legea privind defecarea si mictiunea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: