Fete si baieti destepti

Tibi e Big Brother. E doctor… aproape.   Nu prea mi-a convenit ce-a scris pentru ca articolul lui omoara romantismul. Cu toate astea, ma enerveaza ca mai are si dreptate cateodata. . Ce sa-i faci, daca lucrurile au nume, le zicem pe nume.

„Fetele destepte iau barbati cu bani”
Articolul asta despre dragoste ar trebui sa fie scris de o femeie. Pentru ca ele cumpara si citesc de obicei carti de genul asta. Recomand totusi cele 170 pagini scrise de Elizabeth Ford si Dr. Daniela Drake oricarui barbat care intelege ca orice femeie pe lumea asta are oricum deja un coeficient de inteligenta emotionala (EQ) de 3 ori cat al nostru si acceptam sau nu, jocul de putere e rareori in favoarea noastra, indiferent de backgroundul cultural, religios sau intelectual.

Asadar, sa intelegi cum gandeste o fata, si cum gandesc cele care le invata pe fetele care vor sa invete e mult mai important decat orice carte despre cum sa devii alpha male, flirt sau dogme crestine pe tema asta scrise de barbati.

De ce recomand cartea?
Adevarul e ca mitul relatiilor de durata din dragoste e o inventie a secolului nostru, cu care ne place sa ne pacalim. Tot noutati contemporane casatoriile in 10 minute din Vegas. Divortul in masa sau crimele domestice. Prea des confundam iubirea pe care ar trebui sa o avem in sens biblic fata de orice seaman cu flori de tei cazand alene sau lumanari parfumate, cu soapte calde oarbe ca Statuia Themis a justitiei.

Sunt aici sunt cu autoarele si cu miile de ani cu casatorii aranjate in familie, cu omul pesterii care trebuia sa munceasca, sa aiba, apoi sa aleaga femeia cu cele mai putine cosuri si stia cel mai bine sa fiarba vanatul (probabil doar reginele stiau si pe vremea aia, ca si acum, ca apa se fierbe cu sare). E ceva perpetuat istoric in orice cultura din lumea asta, si cred ca intelegerea conceptului s-a mutat tot mereu mai sus in dezvoltarea personala ontogenetica, concomitent cu varsta maturizarii complete. Nu vorbim deci daca acceptam personal ideea ci cand vom fi de acord si deci vom lupta mai cu foc sa atingem idealul societatii moderne.

Baietii destepti inteleg si iau fete dragute. As putea sa dau aici zeci de argumente de ce asta conteaza cel mai mult intr-o relatie. Pt ca asta intreaba prima data despre o prietena mama si bunica: e draguta? pentru ca asta ii da incredere in sine, si dupa ce sunteti cuplu sunteti satisfacuti amandoi. pentru ca asta vrea societatea si asta ar trebui sa vrei si tu, si sa te simti multumit. daca ai nevoie neaparat de mai mult de la o fata, gandeste-te bine daca mai vrei o scoala sau terapie. Pentru linistea familiei: da, stiu de celalte criterii secundare „obligatorii”

„Noroc in dragoste”

Tibi


8 responses to “Fete si baieti destepti

  • Corneliu

    Am prins ideea generala, dar articolul ori e scris prost, ori e prost scris. Ar trebui reformulat sau rearanjat ca e dificil de citit, ca toate zarzavaturile aruncate intr-o oala, „lasa ca le fierbe focul”.

    Ideile insa, sunt interesante si merita comentate. Mi-ar placea o continuare pe tema asta, un raspuns la intrebarea: „Si atunci, fetele dragute ce fel de baieti cu bani vor alege?” 😛

    • Tibi

      Ma simt flatat de o prima observatie, a ta. postarea are strutural 3 idei generale, aranjate cronologic:
      1. de ce e important sa citim carti de genul asta.
      2. de ce recomand ideile din carte
      3. cum ar trebui sa reactionam deci noi in consecinta.

      asadar ideile converg simplu, sinergic, catre o abstractizare urbana a mitului detasarii, gandirii empirice a celei mai putin empirice experiente din viata si a rezultatului ei: realizarea cuplului: emotional si legal.

      nu se citeste ca o intamplare din metrou, my bad. insa nu sunt un guru al subiectului. doar o biata opinie 😉

      • Corneliu

        Tibi man, nu stiu cum se citesc intamplarile din metrou; daca afli sau stii deja, sa ne zici si noua 😀 Nu toti au experienta cultivarii in metrou alaturi de Scorseze 🙂 Sugerez doar, cu permisiunea ta, sa respecti cateva reguli banale de gramatica si… regula K.I.S.S. ca sa scapi de unele terminologii tendendioase si sa nu ajungi si tu la exprimarea acestui respectabil domn :)) http://www.youtube.com/watch?v=KaHhecYOnw4

      • Tibi

        corneliu, nici macar nu stiu ce inseamna un personal development trainer. sau cum se traduce K.I.S.S. pagina asta de descriere: http://corneliu.chiriluta.ro/about/ insa multumesc pentru opinie. acum stiu ca, desi nu dai exemple poti povesti despre gramatica.

        parerea mea e ca daca iti iei iPhone rosu, si nu 3310 nu inseamna neaparat ca vrei sa demonstrezi ceva. ci poate chiar folosesti ce stie iPhone-ul, si iti place personal culoarea rosie pentru ca il gasesti usor pe biroul alb. deci respect abordarea si limbajul tau

  • ana

    dar conteaza f mult si ce inseamna „fete dragute”
    plus ca nu te iei nici cu mama, nici cu bunica, nici cu societatea

  • ovidiu

    fetele dragute sunt cele care ti se par potrivite din punct de vedere genetic..asta simti, ca elimina feromoni si te atrag. Este foarte important sa ai o partenera care arata bine, chiar daca ti se pare tie ca e „lumesc”. Acest articol nu are ca concluzie „nu conteaza caracterul” ci , „e important sa ai o partenera frumoasa”.

  • subculturaonline

    salut! te intereseaza un parteneriat (schimb de bannere?) intra pe http://www.subculturaonline.com

Lasă un comentariu