Sanatate copilasi – in stil romanesc

Sa va spun cat mai mult de 200 de lei intra la fondul de „sanatate” in fiecare luna din salariul meu? Sa va spun ce primesc de banii astia?
Are Alex accident la baschet. Se loveste la coloana, nu mai poate respira, arata destul de urat. Il ia cu temperatura. Sun ca tot omul la 112. Raspunde o tanti care imi face legatura cu ambulanta. Tanti de la ambulanta ma intreaba care-i treaba, ii explic si imi spune ca ma trece la urgenta maxima. Sa astept ca in cateva minute vine ambulanta. Astept.. astept.. astept… dupa care astept.. Dupa ce mai astept putin, astept iar, apoi, dupa 40 de minute sun iar. O iau de la capat. Iar legatura la ambulanta, iar ii dau datele, iar ii zic care-i treaba, iar trimite ambulanta, iar astept.. Astept.. astept.. astept.. Dupa 20 de minute sun iar. Iar imi face legatura, iar dau datele, iar astept. In cele din urma, dupa 20 de minute a venit ambulanta. In total, 1 ora si 20 de minute – pentru urgenta maxima!. Alex nu se putea misca deloc, nu putea respira, avea temperatura. Nu-i bai, doar n-a murit. L-a luat in ambulanta, si ghici ce: nu ma lasa sa vin si eu. Se urca doar Alex si Adi, ca de.. normal nici Adi n-are voie pentru ca doar mama victimei are voie. Nenea soferul si asa risca sa-i ia din salariu 20% pentru ca ne face favorul asta. Imi pare rau ca n-am chemat-o pe mama lui Alex, ca de.. cat era sa vina ea vreo 500 de km pana aici? Ca doar daca mama nu-i acasa, n-are voie nimeni sa vina cu tine. Mori singur. Prietenii sa vina pe jos, sau eventual sa alerge in urma ambulantei.

Probabil se intampla zilnic sute de povesti asemanatoare si Alex e doar o simpla victima a unui sistem romanesc care are acelasi efect ca si cum ai combina varza cu lapte si cu mere. Va las sa ghiciti ce iese.


16 responses to “Sanatate copilasi – in stil romanesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: