Bronzare placuta

Stii ce-i frumos la primavara? Nu ca ouale de gaze crapa si ne umplem iar de gandaci si de muste.  Nici ca incepe lumea sa-si scoata mai des cainii la plimbare prin parcuri sa le umple de materie maro. Nici macar faptul ca dai paltonu jos de pe tine si ramai doar cu fular, maiou si ochelari de soare.  Deloc.  E misto sa vezi ca oamenii nu mai au moacele alea de roboti tristi, ci incep si ei sa mai renunte la casti, la ziarele radioactive, dar gratuite si incep si ei sa mai socializeze.

Nu invie nimic primavara. Pentru ca ce moare iarna, mort ramane; asa ca degeaba folositi expresia aia invatata in clasa intai ca primavara totul invie.  Da,  metaforic – metafora de clasa intai invatata la lectiile despre Emil Garleanu.

E fain ca scapam de fleoscaiala amestecatura aia de praf, apa si zapada si ramanem doar cu praful.   Acum e frumos afara. Sunt 15 grade, e perfect. Indata vin alea 40 de grade si o sa plangem dupa iarna cum plangeam acu o luna dupa vara.   Asa-i omul. E multumit de vreme 2 saptamani pe an.    Acum incep alea 2 saptamani.

Poate ca a venit timpul sa ne adaptam conditiilor meteo de acum si sa nu mai plangem dupa alea de acu 20 de ani. Oricum, nici atunci nu eram multumiti.  Asa ca.. bronzare placuta si anul asta.


5 responses to “Bronzare placuta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: