Gandesti altfel? – Bang un deget!

Inca nu stiu pe cine sa dau vina pentru asta.

Exista genul ala de oameni care totdeauna trebuie sa aiba ceva in plus fata de tine. Adica, daca tu iti cumperi o pereche de sosete, el trebuie ca imediat dupa aia sa-si cumpere 2 perechi, doar asa, sa fie el mai bun decat tine. Si pentru ca nu-i de-ajuns atat, mai vine si la tine sa se laude, ca el are doua si tu doar una. Clar e mai bun decat tine.   Oamenii astia nu recunosc niciodata ca cineva de aceeasi teapa cu ei ar putea face un lucru mai bine decat ei.  Intotdeauna ei au sfaturile cele mai bune, intotdeauna ei au de povestit ceva mai interesant, intotdeauna ei au problemele cele mai grele.  Daca ii spui ca ti-ai rupt piciorul, in mod sigur o sa-ti aduca aminte ca el la gradinita si-a scrintit un deget, dar pe el l-a durut mai tare degetul decat te doare pe tine acum piciorul;  oameni care nu stiu sa asculte; oameni care nu stiu sa priveasca din alt punct de vedere decat al lor. Daca te impinge cel rau sa le spui vreo problema de-a ta, sa fii sigur ca dupa ce te face cu ou si cu otet, ca de ce ai facut asa, de ce nu l-ai intrebat mai repede, etc, iti da o solutie cat se poate de proasta. Incearca sa-i spui ca n-o sa-l asculti, si vorba reclamei – „BANG – un deget”. Lui nu-i trebuie niciodata argument pentru nimic. E de-ajuns ca zice el asa, deci asa e.   Au dezvoltat ca un sistem de aparare un egocentrism, o incapatanare, in nici un caz o ambitie.

As putea spune ca e din cauza parintilor, ca parintii intotdeauna i-a comparat ba cu un coleg de clasa mai bun, ba cu un frate mai mare, ba cu un vecin; parinti care niciodata n-au fost multumiti de el.  Sau simplu, as putea spune ca e din vina lor. Ca asa sunt ei, mai limitati si ca gandesc in halul ala de prost si de egoist.

Probabil e unul din putinele genuri de oameni cu care pur si simplu nu pot socializa cum trebuie, nu pot lucra, nu pot face nimic. N-ai cum face ceva cu un om care nu lasa niciodata nimic de la el, un om care daca cumva gandesti cat de putin diferit, te condamna si e gata sa sara la bataie numai sa iti schimbe punctul de vedere sau sa-ti demonstreze ca n-ai dreptate.  Nu poti pur si simplu, pentru ca daca incerci sa te argumentezi cu el, nu te lasa nici sa deschizi gura. Cel mai trist e faptul ca sunt prea incapatanati sa vada ca au o problema si din cauza asta risca sa nu se schimbe niciodata.

Si acum in mod sigur o sa va ganditi la alte persoane care sunt asa, in nici un caz la voi, asa-i?


10 responses to “Gandesti altfel? – Bang un deget!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: