Cand vezi omul suparat..

Intotdeauna, dar intotdeauna cand ai cate o zi mai neplacuta trebuie sa vina un erou sa te salveze din situatie. Tu stai tacut in coltul tau, nu intrebi pe nimeni nimic, nu te bagi in discutii, ci doar stai.  La un moment dat auzi vocea aia:

1: Ce-ai ba, ce esti suparat?
2: N-am nimic.
1: Zi ba, ce-ai patit? Sau ce, n-ai incredere sa-mi zici? Ei da, ce sa-ti zic, ai fi si tu un mare smecher acum, nu mai bagi pe toata lumea in seama.
3: Lasa-l ba in pace, nu vezi ca si-asa-i batut de soarta? Il mai stresezi si tu? Zi ba, ce-ai patit, te-a lasat femeia? ha ha :))
2: /:) Vezi poate ai treaba
3: Da de ce esti asa bou si nu vrei sa zici? Sau tu nu te cobori la nivelul nostru? Ce ma, nu mai suntem noi prietenii tai?
2: N-am nimic ma.
1: Lasa-l ma, daca-i prost.. lasa-l in pace.. Vine aici cu fitze de emo. Poate vrea o lama.
3: Zi ma, iti dau o lama? ha ha
1: Ia uite ce incruntat sta.. uita-te putin la el. ha ha.. Vezi ca indata face ochii rosii si se transforma in vampir. Aveti grija ba, ca musca de gat asta – ha ha..

Exagerez? Poate putin, poate deloc. Cam astea-s metodele populare de consiliere cel mai des aplicate. Vezi omul suparat si ca un bun prieten ce esti te duci si-l enervezi mai tare.
Uite cateva lucruri de care ar trebui sa tineti cont cat de putin cand aveti de gand s-o faceti pe prietenii foarte buni atunci:
1. Cand il vezi suparat, niciodata nu-l intrebi in public ce are. Cel mai probabil n-o sa scoti nimic de la el.
2. Niciodata nu faci misto de el, mai ales de problemele lui sau de fata lui trista
3. Nu incerca sa-l „inveselesti” cu glume la care nu razi nici tu. Omul n-are nevoie de bancuri.
4. Daca vezi ca omul n-are chef sa vorbeasca, lasa-l in pace, nu-l stresa. Poate ca n-are destula incredere in tine si cand un om n-are incredere in tine, atunci in general e din vina ta, nu din a lui.
5. Daca nu esti prieten apropiat cu el, nu-l intreba de problemele de acasa, ca n-o sa-ti zica, mai bine ia-l cu vorba, discutati despre vremea de afara, poate asa il faci sa se debaraseze putin.
6. Daca omul incepe sa-ti zica din baiul lui, nu te apuca sa-i zici ca asa ai patit si tu si sa incepi sa te lauzi, ca ce a patit el e minciuna pe langa problemele tale si sa muti centrul atentiei asupra ta.
7. Incearca sa-l intelegi, sa-i intelegi punctul lui de vedere.
8. Daca e suparat ca a facut o prostie, nu-i mai adu aminte omului si nu-i reprosa ca din cauza lui s-a intamplat asta si ca asa-i trebuie.
9. In general oamenii au nevoie sa fie ascultati, asa ca, ai grija ca in cazul in care-i dai un sfat sa nu-l plictisesti 2 ore cu psihologia ta de balta si cu sfaturile lu bunica. Lasa omul sa vorbeasca. Tu, mai mult sa taci. Vorbesti putin, la urma.
10. Nu trata omul cu superioritate. Nu o fa pe doctorul care le stie pe toate. Cu toate astea, incearca sa cauti o solutie, chiar daca e una proasta. Asa vede ca iti pasa.

Daca nu esti in stare sa tii cont de TOATE lucrurile astea, cand vezi omul suparat, nu te baga in seama ca te bagi prost.


8 responses to “Cand vezi omul suparat..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: