Veche..

Este un lucru care trebuie sa-l faci la inceput daca vrei o sansa: sa impresionezi cu ceva. Exista si un risc, riscul de a da in penibil, riscul de a face ceva prostesc, riscul ca in loc sa impresionezi sa o faci sa creada despre tine ca esti cel mai mare idiot. Sau.. pur si simplu.. fara riscuri.

– Si de ce n-ai incercat de la inceput sa indrepti lucrurile in directia care o voiai? Puteai sa faci ceva sa o impresionezi, apoi o chemai in oras.. si asta era..
– Nu stiu ma.. tineam prea mult la ea. Mi-a fost frica
– Mda.. stiu sentimentul..
– Am fost prost..
– Nu zi asa! Cat a trecut de atunci?
– Cativa ani
– Nu stii ce se intampla daca faceai lucrurile diferit. Poate incepeai o relatie.. dura 2 luni si gata. Apoi nici nu va mai puteati privi in ochi. N-ai de unde sa stii.
– Hmm.. nu m-am gandit la asta niciodata.. Intr-o seara l-am sunat pe Ovidiu sa mearga cu mine. Am cules niste liliac, pe drum am mai trecut prin niste curti vecine sa imbogatesc buchetul si am fost de i l-am lasat la usa.. A stiut ca-i de la mine.. Mai inainte de asta m-a intrebat cate flori are pe balcon. Foarte convins i-am zis ca nici una. M-a provocat sa merg intr-o zi sa le numar. De afara, evident. Asa ca, mi-am facut drum prin fata blocului sa le numar. Desenase o floricica pe geamul de la balcon special pentru mine.. A fost unul de cele mai dragute gesturi care le-a facut cineva pentru mine.. Da stiu.. aproape o nimica toata.. insa pentru mine a insemnat asa de mult..
– Si cum crezi ca gandea atunci despre tine?
– Nu stiu.. Niciodata n-am inteles.
– Vorbeati mult?
– Foarte mult.. Ore in sir.. Incercasem sa-mi pun net de vreo 4 luni. Nu reusisem. Cand am inceput sa vorbesc cu ea, in 2 zile aveam net. Pentru ea mi-am pus net. Stateam seara, mult.. de la 7-8 pana tarziu.. Tin minte si acum, intr-o sambata am vorbit de dimineata de pe la 10 pana seara dupa miezul noptii. Imi vine sa rad cand imi amintesc.. Oare ce vorbeam atat?
– Si iti placeau lucrurile asa?
– Erau perfecte pentru mine. Nu-mi doream absolut nimic mai mult.. O prietenie buna, fara nici un fel de obligatii.. Era perfect..
– Si totusi..
– Totusi.. mi-am dat seama ca tin la ea dupa ce a aparut in schema primul ei prieten. M-am simtit dat la o parte. Parca am fost dat pe pause. Insa, am asteptat.. Am incercat sa ma prefac ca nu-mi pasa… Innebuneam in casa… Dupa o perioada, am inceput iar sa vorbim… Parca nu se intamplase nimic.. Eu eram complet rascolit, insa am incercat cumva sa fac sa nu se vada.. Nu stiu daca mi-a iesit.
– Si nu i-ai zis?
– Am vrut sa-i zic. M-am intalnit cu ea.. insa, n-am avut curajul.. Mi-era frica sa nu pierd prietenia pe care o aveam.. Tineam asa mult la ea.. Si.. i-am lasat un sms prin care i-am spus ca tin la ea mai mult decat poate ar trebui.. A parut surprinsa.. Mi-a zis ca sunt ca fratele ei.. Aproape ca m-am simtit ofensat de lucrul asta.. Semana prea mult ce-mi zicea ea cu ce vedeam prin filme.. cand o fata vrea sa-i dea papucii unui baiat, baga textele de genul asta. N-am vrut sa cred ca-i asa si pe ea am crezut-o. Macar mi-a zis ca ne intelegem bine… ca nu vrea sa strice asta.. ca tine la mine mult.. m-am multumit cu asta.. Pe atunci veneam in fiecare seara la tine si iti mai povesteam..
– Da, imi amintesc..
– Erai singurul care imi ziceai sa nu renunt.. Sa ma lupt in continuare..Poate de-asta veneam asa des la tine. Imi dadeai motivatie, energie..
– Mda..
– Am incercat sa nu fac asa cum fac toti. Sa pornesc repede tot. Am incercat sa investesc intai.. sa cunosc.. sa vad daca merita. Nu am vrut sa-mi asum nici un risc. A rezultat o prietenie. O prietenie frumoasa.. insa, o prietenie..
– Si acum?
– Acum.. a trecut atata vreme.. am ramas prieteni. Poate cei mai buni..
– Cat crezi ca o sa mai dureze?
– Nu stiu.. cred ca pana se va casatori ea. Nu pot sa ma mai vad prieten cu ea dupa ce se casatoreste. Ar fi ciudat.. iresponsabil din partea mea.. Sotul ar trebui sa inlocuiasca prietenul cel mai bun, nu? Cel putin, eu cea mai sanatoasa relatie asa o vad – prieten cel mai bun + iubire=sot. Sa ai parte si de incredere, intelegere, sprijin si sa ai parte si de romantism.. Asa vad eu o relatie sanatoasa. Daca as ramane prietenul ei si dupa casatorie, n-as face decat sa daunez.. cred.
– Nu-ti pare rau daca se va termina asa?
– N-are cum sa se termine altfel. Eu am renuntat de multa vreme la ideea de a fi ceva mai mult decat prieteni. E o prietenie prea frumoasa sa risc sa o stric.. iar.
– Si daca n-o strici?
– Termina! Lasa lucrurile asa!
– Arata ca o poveste neterminata..

Clasica povestea. Veche deasemenea. Am auzit-o de multe ori de la multi oameni in multe variante. M-au intrebat toti acelasi lucru: oare e mai bine asa?


15 responses to “Veche..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: