Dom Dom sa 'naltam

Hai domle ca suntem deja cu un picior in vacanta. Nu, nu elevii. Elevii s-au ingropat deja in vacanta incepand de azi. Eu zic de noi, oamenii aia carora ne place sa muncim pe bani.  

Imi place sa-mi amintesc in perioada asta de vremurile alea din liceul de arta cand, ca niste artisti adevarati ce eram, si pentru ca tineam foarte mult la profesori, desi ne durea enorm ca trebuia sa renuntam la ora de curs pentru asta, scoteam fiecare muzicuta la care stiam sa cantam si colindam profesorii.  Ne dadeam cate un Sol Major si incepeam, cu trompeta, cu flautul, clarinetul, oboiul, chitara, vioara, si tot ce mai gaseam prin clasa.  Profesorii ramaneau uimiti, si ba ne mareau mediile in semn de recunostiinta, ori ne anulau lucrarile alea naspa de saptamana trecuta, ori mai motivau o absenta, ori mai stergeau din punctele scazute de la purtare.  Repet. Nu asta era scopul nostru (Doamne fereste!) . Noi iubeam foarte mult profesorii si pentru a le aduce spiritul sarbatorilor le cumparam cate un kil de bomboane de ciocolata si le tranteam o ora de colinde.

Acu, vorba lui Iosif, nici nu mai ai cu cine, nici nu mai ai cui, nici nu mai ai de ce.   Eu as canta, pe bune ca as canta. Dar m-am cam plictisit de stilul ala de colinde in care bat in chitara cu degetele vineti, o trupa de baieti mormaie in spate, iar fetele pline de entuziasm incearca sa faca pe oaspetele perfect. E drept, cantam pe voci. Fiecare alta voce.  Si ce s-a mai stricat? S-a stricat si faptul ca cei mai multi cumpara mizeriile alea de prajituri de la super-market, alea cu gust de apa cu faina si zahar.   Oricum, ideea colindei e mai mult idee de socializare si de partasie cu colindatorii si cu gazdele decat idee de a canta. Cel putin pentru mine. De-asta am sa merg si anul asta.

Vorbesc atat despre colinde si uit ca ma asteapta rapoarte neterminate si situatii de sfarsit de an.  

Voi mai mergeti cu colindul?

imagine preluata de pe www.bromsgrove.gov.uk


9 responses to “Dom Dom sa 'naltam

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: