Mai misto e sa ai frati

26072009(001)_2– Trei copii.
– Multi.. are cu ce-i creste? Adica.. la cum sunt vremurile acu
– Ce sa zic, nu se lafaie in bani, dar nici nu fac foame.
– Nu stiu ce i-a trebuit atatia. Unul nu-i ajungea?

De cate ori ai auzit conversatia asta? Se promoveaza famillie mici. Familia ideala: parinti+ 1 copi facut la 35 de ani, sau parinti+maxim 2 copii ( o fata si un baiat), asta e varianta familiior iubitoare de copii. Si creste pruncul, si ajunge emo, pentru ca a fost singur la parinti, si parintii erau plecati la serviciu amandoi, si pe el nu-l lasau afara la joaca pentru ca trebuia sa-si faca temele, asa ca si-a petrecut copilaria jucand star wars si uitandu-se la desene animate…
Copii multi fac pocaitii si coloratii acum. Nici pocaitii de fapt.. poate cativa de pe la tara.
Mie imi plac copiii, si mi-ar place sa am vreo 4. Nu gandesc pur economic cand e vorba de copii, pentru ca am vazut, si cred zicala aia care zice ca „fiecare copil se naste cu painea lui” . Am fost intr-o familie cu 17 copii. Asta e recordul la mine. Am fost si in familii cu 1 copil, sau fara copii, si am vazut dinamism, caldura, am vazut mai mult decat o familie acolo unde zburdau copiii prin casa. Nu vreau sa zic ca e mai bine sa ai 10 copii decat 1, pentru ca daca nu-ti plac pruncii, e mai bine sa n-ai deloc decat sa vezi in el doar bani in portofel in minus, timp pierdut, scutece pline de rahat, si sa-l cresti cu gandul ca era mai bine fara el.
Nu zic ca nu-i fain sa ai doar 1 copil sau 2, insa, mie mi se pare mai misto sa fie mai multi. Cel putin pentru copii, sigur e, pentru ca daca-l educi bine, n-o sa-ti faca mofturi la mancare, si o sa-l doara la palarie ca mananca paine cu salam toata ziua si ca are pantalonii rupti in genunchi daca are cu cine face prostii, cu cine se juca.
Mai misto e sa ai frati cand esti copil… mai misto e sa ai copii multi cand esti parinte 😀


11 responses to “Mai misto e sa ai frati

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: