Valea la scoala!

0tJ5sQ128157-02A venit toamna. Frunzele ruginii cad agale pe pamantul moale acoperit de iarba ofilita. Inca de la primele ore se aud freamate si se simte agitatie. De ce oare?  A inceput scoala! Copiii fericiti pornesc cu crizantemele si crinii in mana, spre scoala mult dorita. De-abia au asteptat momentul asta. Merg in locul unde pot invata atat de multe lucruri noi si utile. Fiecare va povesti atat colegilor ca si profesorilor ce-au facut in aceasta lunga si frumoasa vacanta. Se vede fericirea in zambetul fiecarui copil.

Partea de sus e special creata pentru miile de copii care vor avea de facut o compunere cu titlul ” Inceperea scolii” .  Acu, sa fim femei serioase, ca sa-l parafrazez pe Robert, care incepe si el scoala azi.

Fiecare „15 septembrie” (care anul asta a cazut pe 14) are un entuziasm specific. Chiar daca n-am fost un mare iubitor al scolii, ma bucuram pentru prima zi de scoala. Atat! Pentru prima. Ma intalneam cu colegii cu care n-am tinut legatura in vacanta, apoi intrebarea care rasuna in clasa: „Care-mi da si mie o tema la mate??” La intrebarea ce-ati facut in vacanta – se raspundea in cor parca „am scris jumate din tema la mate. (mi-a ocupat 80 de pagini), am citit 12 din cele 30 de carti pe care ni le-a dat profa de romana, si in timpul ramas (adica noptile), am dormit.” Normal ca lucrul asta il facusera pe bune numai vreo 2-3 din clasa, dar trebuia sa ironizam situatia, nu? Pentru ca, la ce bun mai avem vacanta daca nu avem teme pentru vacanta, nu?  Eu oricum am preferat un 2 pentru o tema nefacuta, si o vacanta lejera, decat sa stau stresat 3 luni de zile. Nu scriu asta pentru a ma lua de sistemul nostru educational, ci doar pentru a da dovada de intelegere fata de copiii care nu-s chiar cei mai fericiti pentru a doua zi de scoala.  Prima zi, e simpla.

Copii,  succes, sa invatati bine, sa ascultati de profesori, sa va faceti temele (acasa, nu in pauze), si sa luati note bune ( nu ca v-ar ajuta vreodata la ceva notele alea). Hai, succes Leo si Ovidiu, Robert, Alina, Sebi, si voi restul care incepeti scoala!


7 responses to “Valea la scoala!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: