Vrem taxe! Vrem amenzi!!

metrouCat timp din viata va petreceti in metrou? Eu 2 ore pe zi cel putin. Aproape 10% din viata. Asta nu se intampla doar din cauza ca-i mare distanta pe care o parcurg, ci din alea 2 ore, cel putin jumatate de ora o petrec in tunelul ala dintre Unirii 1 si Unirii 2. N-ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute un drum de-asta intre magistrale, dar multumita concitadinilor mei care n-au invatat sa circule inca, se intampla blocaje si trafic. Propunerea mea e urmatoarea. Pentru ca tot suntem in criza, propun sa se faca abonamente speciale pentru cei care vor sa circule fara limita (minima) de viteza, care vor sa stea exact in centrul benzii rulante, chiar daca se face coada in spatele lor, pentru cei care vor sa intre in metrou inainte sa iese ceilalti.  In loc de 25 de lei pe luna, sa se faca abonamentul 250 de lei- cu suprataxa de necivilzatie inclusa. De ce? Ca sa facem alt metrou pentru oamenii civilizati, pentru cei care nu vor sa intarzie la serviciu si nici sa-si petreaca jumatate din viata in metrou.  Chiar ieri am vazut o tanti care si-a aruncat plasa pe un scaun, si dupa vreo 10 secunde a ajuns si ea acolo. Ar trebui sa respect o persoana ca asta? o atitudine ca asta? Tantea asta avea trecut de 60 cred.  concluzia: vrem sa mariti taxele pentru necivilizati, si sa inventati politisti rutieri pentru metrou care sa dea amenzi.

Asta e solutia mea… daca aveti altele.. le astept

(sursa fotografie – http://www.emaramures.ro)


4 responses to “Vrem taxe! Vrem amenzi!!

 • Andrew

  Poate unii sunt intr-o nestiinta…
  Pentru a exista oameni mai civilizati poate ar mai fi o solutie: distribuire gratuita a ghidurilor cu bunele maniere…

  • artistu05

   este o tanti care spune la microfon mai in fiecare zi sa nu se stationeze pe partea stanga a scarii rulante, sa se dea prioritate celor ce ies din metrou.. etc. Probabil ca oamenii au mentalitatea aia „si daca nu, atunci ce poti sa-mi faci?”

 • Grapefruits

  🙂 in pasajul de la Unirii mereu e asa. Toata lumea se grabeste intre magistrale…
  Pe mine cel mai tare ma enerveaza cand nu poti sa cobori din metrou pentru ca „doamnele” intra peste tine numai ca sa ocupe un scaun.

  P.S. multumesc pentru ca m-ai adaugat in blogroll.
  Sucevean, a :> ? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: