Tragedii – daca Dumnezeu si-ar lua concediu

„Exista 2 mari tragedii in viata: una este sa nu obtii ceea ce iti doresti, si a doua, sa obtii ceea ce iti doresti.”(George Bernard Shaw)
Citeam de dimineata despre mama unui tanar care suferise un atac cerebral si acum necesita o operatie pe creier care este foarte scumpa. Mai degraba suparat si dezamagit, decat revoltat, acest tanar afirma ca „din pacate Dumnezeu e cel ce decide cine moare si cine nu”… Din pacate…
Cum ar fi daca n-ar decide Dumnezeu? Unul din filmele mele preferate, „Bruce Almighty” arata o varianta. Ce s-ar intampla daca Dumnezeu si-ar lua concediu si ar decide oamenii in locul Lui? Cum ar arata lumea asta daca n-ar mai muri nimeni? Daca miilor de copile care raman insarcinate „accidental” la 17 ani le-ar disparea pur si simplu pruncii din burta? Cum ar arata lumea asta daca in fiecare saptamana s-ar imparti premiul ala de 5-6 mil de euro de la loterie la 500000 de oameni? Cum ar arata o lume in care toate fetele ar arata ca Agelina si toti baietii ca Brad? Cum ar arata o facultate in care nici un student n-ar avea nici o restanta, ci toti ar avea numai note de 10? Cum ar arata strazile pline doar de Q-uri si de X-uri? Ce s-ar construi in loc de spitale? Cum ar fi daca fiecare ar fi iubit de cine ar vrea? Cum ar arata o lume in care fiecare ar putea trasni cu un fulger pe oricine? Cum ar arata lumea daca ar fi moarta capra vecinului, si vaca mea ar avea 8 tate si 3 coarne? Cum ar fi un meci de fotbal in care castiga ambele echipe, si deasemenea ambele pierd? Cum ar arata aurolacii aia de la Gara de Nord in niste Penth-Hausuri prin Miami? Cum ar fi daca am fi toti cei mai buni la toate? Cum ar arata daca Dumnezeu ar da Ctr+A si YES la toate rugaciunile? Cum ar arata lumea in care Dumnezeu nu s-ar mai implica?
Trebuie sa recunoastem, ca nu-i de-ajuns sa ne fie noua bine.. trebuie ca celorlalti sa le fie rau. Nu-i de-ajuns sa fii tu bogat, ci trebuie ca toti ceilalti sa fie saraci. Nu-i de-ajuns sa ai tu un X12i, trebuie ca celalalt sa n-aiba nici amarata aia de 1310 care-i ingropata in asfalt, si e neaparat sa-ti vezi vecinul cum vine la tine la usa si se umileste pentru 5 lei ca sa aiba ce da de mancare la copii, pentru ca tu sa te simti atat de „peste el” si de mega-sfant, si sa-l vezi pe el atat de pricajit, sa-l pui sa-ti pupe picioarele, si sa-i arunci 3 lei in scarba, si dupa aia sa-i zici: „la munca, nu la cersit!”, ca doar tu ai muncit pentru ce ai!
Ma bucur ca nu-s Dumnezeu, si ma bucur ca nu-i nici unul dintre voi, ca ar fi vai si-amar de pielea mea, si ma bucur ca Dumnezeu e Dumnezeu si nu si-o ia in cap asa cum fac oamenii, si ca desi e Dumnezeu, nu ne trasneste pentru ne trantim cu carutul intr-al lui, sau pentru ca ne bagam la coada in fata Lui si mai mult de atat pentru ca singurul loc unde ii folosim numele e in injuraturi. Multumim Doamne ca ai rabdarea cu noi si ca muncesti si in vacanta fara sa fii platit dublu!


6 responses to “Tragedii – daca Dumnezeu si-ar lua concediu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: