Promit

Rosu de luna
Oranj de apa
Galben pamant
Verde de boala

Albastru de sange
Indigo de garoafa
Violet de viata
Contur de abis

Ionut Andrisan


9 responses to “Promit

 • ovidiu

  daca ar fi fost
  „Violet de sange
  Indigo de garoafa
  Albastru de viata ”
  s-ar fi schimbat cu ceva poezia ? Prin ce ?
  pt ca daca ar fi ramas la fel as putea si eu compune poezii cu un program de random.

 • artistu05

  Sa citesti, sa interpretezi si sa intelegi o poezie in felul tau e unul din farmecele unei poezii. O poezie pe care n-o intelegi nu ma astept sa-ti placa sau sa-i vezi semnificatia.

 • ovidiu

  Dar totusi orice poezie trebuie sa aiba o semnificatie. Poti sa mi-o arati, in poezia asta? Mai ales acele 2 versuri ? Asa cum o intelegi tu, bineinteles.

 • ovidiu

  Cand zic ca o poezie trebuie sa aiba semnificatie, ma refer la faptul ca fiecare cuvant trebuie sa aiba rolul sau, si oricat de subiectiva e interpretarea totdeauna o sa fie strans legata de o interpretare mai obiectiva, unica. Spre exemplu , nu poti gasi exuberanta in poezia lui Bacovia, oricat te-ai chinui.

 • ovidiu

  Am inteles ca ai luat in ordine culorile curcubeului din imagine si le-ai asociat cate ceva dar d c albastru de sange si violet de viata si nu albastru de viata si violet de sange ?

  • artistu05

   Iti dau doar o idee despre cum vad eu poezia: Toate culorile astea, formeaza curcubeul, care semnifica o promisiune la viata – eu am luat fiecare din culorile astea si le-am pus putin altfel – albastru de sange – se zice ca au sange albastru oamenii speciali, insa sangele reprezinta viata, adica- albastru de sange inseamna o viata speciala, nenormala – apoi, ceva mai inchis decat albastru asta e garoafa violet – care reprezinta moartea, care e mai inchisa decat viata, si apoi, si mai inchis de atat, urmeaza violet de viata – care e viata aia de dupa moarte, ceva si mai intunecat decat moartea, si apoi, abisul, care reprezinta intunericul absolut – e o progresie – trecerea din viata, in moarte, apoi in viata aia de dupa moarte, si apoi integrarea in acea viata, spatiu – abisul.. 🙂

 • ovidiu

  Impressive 😀

 • Deya

  Bravo. Îmi place. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: